AutoVerkoopSites.com

Bespaar vandaag nog geld op je auto

7 december 2018, Blog

Hoe handig een auto ook is, het is wel een flinke kostenpost. Niet alleen ben je geld kwijt aan brandstof, maar ook aan een autoverzekering en de nodige reparaties. Wil je geld besparen? Volg dan deze tips.

5 slimme tips om geld te besparen op je auto

1. Rijd een klein stukje om voor een goedkoop tankstation

Meestal loont het om een stukje om te rijden voor een goedkoop tankstation. Tanken langs de snelweg is nou eenmaal een stuk duurder dan in een dorp. Helemaal als het tankstation bemand is; je bent dan al snel ‚¬0,15 meer kwijt per liter. Let er natuurlijk wel op dat je niet te ver om hoeft te rijden. Anders is de winst minimaal.

2. Carpool vaker met een collega

Naast dat carpoolen gezellig is, kun je door samen te rijden veel kosten besparen. Ook help je door te carpoolen files voorkomen en zorg je voor minder fijnstof in de lucht. Spreek met een collega die in de buurt woont af om samen te rijden. De ene dag rijdt de één, de andere dag de ander. Er zijn ook genoeg handige carpoolplekken die het nóg makkelijker maken om samen te reizen.

3. Controleer de bandenspanning van je banden

Wist je dat je met de juiste bandenspanning tot wel 5% brandstof kunt besparen? Een goede reden om eens in de 2 maanden de bandenspanning te meten. Bij bijna iedere benzinepomp kun je dat gratis doen. Vaak vind je bij de meter een duidelijk overzicht met de meest voorkomende autotypes en de bandenspanning. Deze informatie staat ook in het instructieboekje van je auto.

4. Laat de auto vaker staan

Voor dat kleine stukje naar de supermarkt, het station of de kapper, kun je net zo goed de fiets pakken of lopen. Deze ritjes van een paar kilometer tikken samen namelijk flink aan. Maak met jezelf de afspraak om alleen de auto te gebruiken bij lange afstanden. Je bankrekening is je dankbaar!

5. Koop zomer- en winterbanden

Het lijkt een flinke investering, maar het kopen van zomer- en winterbanden is het geld echt waard. In de zomer rijd je namelijk veiliger op zomerbanden en in de winter op winterbanden. Zelfs all season banden kunnen daar niet tegenop. Nog een reden om deze banden aan te schaffen, is dat je minder brandstof verbruikt en de banden minder snel slijten als je ze bij de juiste temperatuur gebruikt. Hierdoor bespaar je geld.

En hoe voordelig is jouw autoverzekering?

Het is altijd verstandig om eens in de zoveel tijd kritisch naar je autoverzekering te kijken. Kijk bijvoorbeeld op een vergelijkingssite welke verzekering het beste past bij jou en je auto en welke het goedkoopste is. De verzekeringen van InShared staan bekend als één van de voordeligste. Bereken vandaag nog de premie voor je autoverzekering.