Camper verkopen

Snel aanhanger verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Een camper wordt, net als bij een auto, na een tijdje wat “oud” in de ogen van de eigenaar en zal die proberen het tegen een voordelige prijs te verkopen. Maar ook kan het zijn dat de camper niet meer kan voldoen aan de wensen van de eigenaar omdat het niet beschikt over bepaalde opties of dat de ruimte niet meer voldoende zal zijn. De camper verkopen is dan de beste optie omdat niet een ieder de ruimte heeft om naast de oude camper een nieuwe te zetten. Maar voor het verkopen van de camper moet je wel de juiste methodes gebruiken om ervoor te zorgen dat je lang met de oude zal blijven zitten.

De concurrentie is heel groot

Het verkopen van een camper kan in principe heel gemakkelijk zijn: advertentie plaatsen op een verkoopsite en maar afwachten tot er zich een koper zal aanmelden. Helaas kan zo een verkooptactiek er wel voor zorgen dat de camper niet zal worden verkocht. Je bent immers niet de enige die een camper te koop aanbiedt en zullen belangstellenden jouw aangeboden camper vergelijken met andere die op de verkoopsite te vinden zijn. Er is ook sprake van verschillende verkoopsites en zelfs concurrentie van campers die in het buitenland te koop aangeboden worden.

Je zult het dus wel begrijpen dat de concurrentie zwaar is en je met een goede verkoopstrategie zult moeten komen om de camper te kunnen verkopen.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de marktwaarde

Net als bij een auto heeft ook je tweedehandse camper een bepaalde marktwaarde dat afhangt van een groot aantal factoren. Natuurlijk zijn zaken als de kilometerstand en het bouwjaar geen punten waar er bij een camper opgelet zal worden. Voor een camper is het belangrijk om te weten wat de verschillende opties zijn en natuurlijk ook de conditie waarin het zich verkeert. Campers zijn niet verplicht om jaarlijks een keuring te ondergaan, maar dien je als eigenaar zeker wel op de hoogte te zijn van de conditie ervan. Denk maar aan de gasleidingen, de electrische installatie en het onderstel.

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het keuren van een camper en kun je zo een bewijs zeker gebruiken bij de verkoop van de camper. Niet alleen overtuig je op zo een manier de koper, maar dient dit ook als houvast om de prijs niet te ver te laten zakken. De verkoper zal namelijk met veel tegenargumenten komen en en ben je met zo een bewijs zeker van de technische staat van de camper.

Het is gelukkig ook mogelijk de camper te verkopen aan een opkoper

Niet iedereen heeft het geduld om te onderhandelen met verschillende belangstellenden. Het vergt zeker ook heel wat tijd en vaker dient de oude camper te worden verkocht voordat de nieuwe kan worden aangeschaft. Door de oude camper te verkopen aan een opkoopbedrijf ben je er heel snel vanaf. Hou er wel rekening mee dat de aangeboden prijs er lager zal uitvallen dan die bij een particuliere verkoop. Dat is wel logisch omdat het risico van verkoop nu op het bedrijf rust en ze verder ook moeten opdraaien voor de kosten van opslag en natuurlijk ook nog hun winst moeten maken. Een camper verkopen bij zo een bedrijf levert je direct geld op en kun je die ook nog gebruiken als aanbetaling voor de nieuwe.

Wanneer het dus tijd is om de oude camper van de hand te doen heb je de optie om dat particulier of via een opkoper te doen. Let er wel op dat de prijsverschillen tussen beide verkoopopties groot zullen zijn, maar je bij een opkoper wel direct je camper kwijt zal zijn.

(Visited 100 times, 1 visits today)