AutoVerkoopSites.com

Auto wassen is goed voor de verkoop en verkeersveiligheid

13 januari 2017, Blog

Uit onderzoek van Editie NL blijkt dat de meeste mensen hun auto een keer per kwartaal wassen. De autobezitters doen er echter goed aan om hun wagen iets vaker een goede schoonmaakbeurt te geven. Het is namelijk goed voor de verkoop én verkeersveiligheid.

Auto sensoren en lasers

Moderne auto’s bevatten tegenwoordig allerlei sensoren en lasers. Naar schatting beschikken inmiddels 1.5 tot 2 miljoen auto’s over deze moderne functies. Wanneer deze vuil worden kan het gebeuren dat de auto niet meer goed functioneert. Dit levert soms problemen op tijdens het rijden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onderweg pech krijgt met de auto.

Maak een goede indruk

Door je auto regelmatig te wassen voorkom je gevaarlijke situaties op de weg. Is je auto aan vervanging toe? Ook in dat geval helpt een goede schoonmaakbeurt. Met een paar handige schoonmaaktips verkoop je jouw auto binnen mum van tijd. Een schone en nette auto maakt immers een goede indruk op potentiële verkopers.

Maak goed schoon in de wintermaanden

Een schone en goed onderhouden auto stelt de koper gerust. Hij of zij kan immers in een prima wagen de weg op. Juist in de wintermaanden is het belangrijk om de auto goed schoon te houden.  In deze periode worden auto’s sneller vies, waardoor de sensoren bijvoorbeeld niet meer goed werken. Op een dag met winterse omstandigheden is het zicht vaak minder goed. Dit terwijl sensoren er voor kunnen zorgen dat je verkeersborden goed blijft zien.