AutoVerkoopSites.com

Een Allrisk autoverzekering: wel of niet doen?

19 oktober 2018, Geen categorie

Wil je een autoverzekering afsluiten, maar weet je niet welke dekking je nodig hebt? Veel mensen kiezen een Allrisk autoverzekering als de auto jonger is dan 6 jaar. Je bent volledig gedekt als je schade veroorzaakt aan anderen, andere voertuigen en je eigen auto. Dus ook als het je eigen schuld is! Een Allrisk verzekering voorkomt dus dat je voor hoge kosten opdraait in geval van schade. Dat is wel zo’n prettig idee, toch? Vanzelfsprekend is deze verzekering duurder, omdat je het risico als het ware €˜afkoopt’.

WA als basisdekking

Een verplichte verzekering die alle voertuigen moeten hebben is de WA verzekering. WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid. Alle bezitters van voertuigen die deelnemen aan het verkeer zijn verplicht om een WA dekking te hebben. Denk dus niet alleen aan auto’s maar ook aan brommers en andere voertuigen. Een WA verzekering houdt in dat schade die veroorzaakt is aan anderen, wordt gedekt. Denk aan schade (bumperschade/lakschade/koplampschade) aan een ander voertuig, maar ook als er passagiers in de auto zitten, die lichamelijke schade hebben opgelopen. Vooral lichamelijke schade kan heel veel geld kosten. Als je deze autoverzekering qua dekking gaat vergelijken, kun je met WA vooral spreken van een basisdekking.

Sommige mensen willen een uitgebreidere dekking dan alleen de basisdekking. Het zijn de Beperkt Casco verzekering en de Allrisk verzekering (ofwel volledig casco). Dit zijn de andere hoofddekkingen waar je vaak uit kunt kiezen. We lichten hier graag de Allrisk autoverzekering toe.

De Allrisk autoverzekering Wat is het precies?

Als je volledig verzekerd wilt zijn, kun je het best een Allrisk autoverzekering afsluiten. Met een Allrisk dekking ben je ook verzekerd voor schade door eigen schuld. Denk hierbij aan schade aan je eigen auto door een ongeluk of als gevolg van een brand of diefstal. Ook als je met je auto in de slip bent geraakt, bijvoorbeeld. Allrisk autoverzekeringen worden ook wel als WA volledig casco verzekeringen aangeboden. Het bestaat uit het wettelijk verplichte €˜WA’ gedeelte en het uitgebreidere €˜Allrisk’ gedeelte.

Is jouw auto jonger dan 6 jaar? Dan kiezen mensen meestal voor een Allrisk autoverzekering. Je auto is dan relatief jong, en de kosten van je autoverzekering wegen dan op tegen het risico dat je loopt op een dure reparatie. Voor veel mensen is dat dan ook de grens om te gaan voor een Allrisk verzekering of niet. Loop je het liefst zo min mogelijk risico, ook als je auto ouder is dan 6 jaar? Ook dan kun je natuurlijk kiezen voor de dekking Allrisk.

Waarom een betrouwbare verzekeringspartij het verschil maakt

Wil je ook een goede autoverzekering afsluiten? Allsecur.nl is de online specialist in autoverzekeringen. Je kunt hier namelijk een autoverzekering kiezen die bij jou past. Zij geven, op basis van de informatie die je invult, een passend advies voor een geschikte verzekering. Een betrouwbare verzekeringspartij welke goed beoordeeld wordt door consumenten is erg fijn. Je wilt namelijk een goede service ontvangen en weten dat mensen er eerder goede ervaringen mee hebben gehad. Sta je die ene keer met pech langs de weg door een aanrijding? Dan wil je ook dat het snel en correct wordt afgehandeld, natuurlijk. Daarnaast ontvang je extra’s bij je autoverzekering. Altijd leuk! Denk bijvoorbeeld aan een gratis Wintercheck t.w.v. ‚¬39,95.

Uiteraard zijn er vele andere verzekeraars in de markt voor autoverzekeringen. Het loont daarom altijd om even goed te kijken wat je allemaal kan krijgen voor hetzelfde bedrag. Het is namelijk fijn om te weten dat je een betrouwbare verzekeringspartij hebt.