AutoVerkoopSites.com

5 tips om zolang als mogelijk te genieten van je auto

25 maart 2019, Blog

Het is een feit dat auto’s van nu veel langer meegaan dan een aantal jaren geleden. Toch horen we mensen vaak zeggen dat ze hun auto binnen korte tijd hebben moeten vervangen door mankementen die niet te repararen zijn of gewoon teveel kosten. Om te voorkomen dat dit je ook eens overkomt, geven we hier enkele tips die je helpen, zolang als mogelijk te genieten van je auto.

1. Ga regelmatig voor service en onderhoud

Maar dat is toch logisch, zul je denken? Inderdaad is zoiets voor de hand liggend, maar uit ervaring blijkt dat een heleboel mensen deze onderhoudsbeurten onderschatten. Vaak wordt een servicebeurt tot het laatst uitgesteld, waardoor mankementen niet o tijd aangepakt worden, met als gevolg een korte levensduur.

2. Gebruik je zintuigen!

Dit bedoelen we echt letterlijk, heel wat opkomende mankementen kun je zelf ook opmerken door gewoon goed op te letten. Maak het bijvoorbeeld tot een gewoonte op bij het uitrijden vanuit je vast parkeerplek aan het werk of thuis, te kijken of je olievlekken onder de auto ziet. Besteed ook aandacht aan vreemde geluiden, een verbrandde geur van remolie, enz.

3. Was de auto op tijd

Dit is echt iets wat velen onderschatten, maar het is bewezen dat auto’s die regelmatig een wasbeurt krijgen, veel langer meegaan, omdat je met een wasbeurt corrosie en verkleuring van de body tegengaat. Ons advies is om je auto vaker zelf te wassen, omdat je dan sneller kleine krasjes en andere beschadigingen ziet.

4. Stel vervanging niet uit

Natuurlijk zit niemand te wachten op grote reparaties, maar wees erop voorbereid dat je op den duur de banden, bearings, bushings, belts, enz. moet vervangen. Stel dit niet uit, denkende dat de auto er toch niet op achteruit gaat. Dit kan namelijk zorgen voor veel meer mankementen waaraan je onnodig veel geld uitgeeft.

5. Let goed op in het verkeer!

Dit is een van de meest simpele manieren en toch zien we ongelukken gebeuren, omdat men niet goed oplet in het verkeer. Kijk goed om je heen en probeer wegverzakkingen, gaten en andere dingen zoveel als mogelijk te ontwijken. Let ook op de verkeersborden, die vaak een uitstekend hulpmiddel zijn om je uit een bepaalde situatie te leiden en zo je auto besparen op extra, onnodige kilometers, omdat je bijvoorbeeld een verkeerde afslag hebt genomen. Ben je de betekenis van bepaalde verkeersborden inmiddels al vergeten? Kijk dan op Verkeersborden.nu. voor een snelle herhaling.