AutoVerkoopSites.com

5 tips voor het grondig schoonmaken van je auto

3 juni 2017, Blog

De verkoop van je auto brengt een heleboel werk met zich mee. Wij gaan na of de auto mankementen vertoond, zaken als keuring en verzekering in orde zijn, welke waarde de auto heeft, etc. Allemaal belangrijke dingen, maar wat we heel vaak vergeten, is schoonmaak van de auto.

De eerste indruk, die een potentiële koper van je auto krijgt, is vaak een bepalende factor in het wel of niet kopen van de auto en dit wordt vaak onderschat. Je auto mag dus piekfijn in orde zijn, maar als jij je niet meer kan herinneren wanneer de auto voor het laatst naar de autowasserij is geweest en hij er ook dien overeenkomstig uitziet, dan is de kans groot dat de koper beleefd afzegt! Wij geven je hier alvast 5 tips voor het grondig schoonmaken van de auto, voordat je hem aan de koper laat zien.

Tip 1 Maak de cabine schoon

Laat je de poteniële koper plaatsnemen in een slordige auto, dan is de kans op eventuele verkoop, grotensdeels verkeken. De koper zal namelijk de indruk krijgen, dat er niet goed gezorgd wordt voor de auto. Haal het er dus allemaal uit en vergeet niet onder de stoelen te kijken. Verwijder alle matten en ga er met een stofzuiger overheen. Gebruik de stofzuiger ook voor het interieur van de auto, inclusief de zitting en deurbekleding. Maak vooral het dashboard schoon, bij een testrit zal dit de koper het meest opvallen.

Tip 2 Haal onnodige spullen eruit

Tijdens een testrit, moet de koper maximaal kunnen genieten van de auto. Je wilt dus geen storende geluiden van muntjes, die je toevalling in een van de vakjes hebt laten liggen. Zorg ervoor dat er geen andere spullen meer in de auto zijn, met uitzondering van de manual en het service boekje. Dit geldt ook voor de kofferbak, laat daar alleen spullen als de reserveband en krik achter en zorg ervoor dat ze goed opgeborgen zijn. Ga er eventueel ook met een stofzuiger overheen.

Tip 3 Geef het interieur een beurt

De auto weer glimmend en zo goed als nieuw krijgen, kost weliswaar tijd en moeite, maar je hebt er veel voordeel aan, omdat eventuele kopers zo een indruk krijgen van de manier waarop er met de auto is omgegaan. Dit op zijn beurt, zegt weer wat over de staat waarin de auto zal verkeren. Componenten als knoppen en de versnellingspook, zien er weer glimmend uit, als je er met een, in alcohol gedipt, wattenpropje overheen gaat. Met alcohol kun je ook inktvlekken uit de stoffering van het interieur halen. Het is verder belangrijk, dat er een aangename geur is in de auto. Daarvoor kun je luchtverfrissers gebruiken.

Tip 4 Maak het exterieur schoon

Was de buitenzijde van de auto met zeep (bedoeld voor het wassen van auto’s) en een microfiber doekje. Deze middelen zijn allemaal in autospeciaalzaken te vinden. Was je auto geenzins met afwasmiddel, waar je bijvoorbeeld de vaat mee doet. Op lange termijn gaat de kleur van de auto er namelijk aan. Degenen die vaker met de auto op reis zijn geweest, zullen te maken krijgen met hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld insecten, vogels, asfalt, etc. Hiervoor worden middelen verkocht, vraag ernaar in de autospeciaalzaken.

Maak de ruiten, van zowel de binnenkant als de buitenkant, schoon met window cleaners, bestemd voor auto’s. Om strepen bij het vegen te voorkomen, kun je in plaats van een doekje, oud krantenpapier gebruiken. Tenslotte maak je de banden schoon middels een hogedruk spuit, grove borstel en zeep. Om ze een extra glans te geven, kun je de banden na het wassen, vegen met een middel, speciaal bestemd voor banden. Ook deze zijn te vinden in de autospeciaalzaken.

Tip 5 Besteed ook aandacht aan de accu en motor

Wat we vaker over het hoofd zien, maar waarnaar de koper zeker kijkt bij inspectie van de auto, zijn de accu en motor. Tijd om deze ook een beurt te geven. Besprenkel de polen van de accu met baksoda en besproei hem daarna licht met water. Laat dit voor een uurtje staan en neem het af met een spons. Om de motor een beurt te geven, doe je het volgende: start de auto en laat hem voor 3 minuten aan. Maak hem vervolgens uit en wacht 5 minuten. Doe hierna een mengsel van baksoda en warm water op de motor. Je kunt hem daarna afnemen met een grove borstel en water, maar wees wel voorzichtig, de motor zal nog heet zijn.

Tot slot

Voordat je een auto voor verkoop aanbiedt, zul je ervoor moeten zorgen, dat hij er schoon en netjes uitziet. Met bovenstaande tips, bestemd voor zowel het interieur als het exterieur van de auto, kun je alvast aan de slag!