AutoVerkoopSites.com

Zet de komst van de Setsuna van Toyota de autowereld op zijn kop?

5 maart 2019, Blog

Het Japanse Toyota behoort tot de drie grootste autofabrikanten van de wereld. Van de veelbesproken Prius tot aan de bijzonder geliefde Corolla, het merk is ook in Nederland nog altijd erg populair. Het Japanse automerk staat bekend om haar betrouwbare occasions en het is dan ook niet vreemd dat je op autoverkoopsites nog veel tweedehands Toyota’s tegenkomt. Het merk blijft zich continu vernieuwen en heeft een nieuw veelbesproken model geïntroduceerd, de Toyota Setsuna. De vraag is of de Seutsuna zo’n impact gaat hebben dat de auto industrie hierdoor op zijn kop wordt gezet.

Wat is er zo bijzonder aan de Setsuna?

In het voorjaar van 2016 op de Design Week in Milaan werd dit opmerkelijke model van Toyota geïntroduceerd. Zie je de auto, dan hoef je eigenlijk al niet meer te vragen wat er zo bijzonder aan de auto is. De Setsuna is namelijk een auto die volledig gemaakt is van Japans cederhout. En duurzaam zou niet duurzaam zijn als de Setsuna geen elektrische auto zou zijn. Het uiterlijk is enorm in het oog springen, je zou bijna denken dat je met een schip in plaats van een auto, mogelijk, van de toekomst te maken hebt.

Het effect van de Setsuna

Toyota heeft met de Setsuna bedoeld om de veranderende relatie tussen bestuurder en auto weer te geven. Of het ooit zo ver gaat komen dat de houten auto de boventoon voert in het straatbeeld, is nog maar de vraag. Wie zich bezighoudt met de handel in aandelen, weet wel dat dergelijke baanbrekende introducties een enorme boost kunnen zijn voor de waarde van een aandeel. Kijk je naar een van de grootste aandelenmarkten in de Verenigde Staten, dan weet je al snel hoe een dergelijke introductie binnen een afzetmarkt ontvangen gaat worden. De Dow Jones 30 is een voorbeeld van een benchmark binnen de aandelenmarkt in Amerika waar kenners alles over de gezondheid van de economie af kunnen lezen. Ook de introductie van een auto van hout zou in de toekomst een beweging op de aandelenmarkt als gevolg kunnen hebben.

Toekomstmuziek?

Bijna iedere autofabrikant zet zich volledig in op duurzame auto’s en elektrisch rijden. De Setsuna zou volledig bij dit beeld passen. De Japanse autofabrikant geeft aan dat de Setsuna veel €˜mooier’ oud wordt dan de huidige generatie auto’s. Door de speciale bevestigingstechnieken zijn er geen spijkers, nagels of lijm aan te pas gekomen. Qua snelheid komt de Setsuna meer in de buurt bij een brommobiel, het voertuig kan niet harder dan 45 km/u en heeft een actieradius van 25 kilometer. De auto heeft een schitterend uiterlijk en brengt iedere bestuurder zonder enige moeite in contact met de natuur. Ieder element heeft een natuurlijke uitstraling en ook de lederen bekleding wordt naarmate de jaren verstrijken mooier. De Setsuna zet in die zin de autobranche op zijn kop, dat duidelijk is dat het ook anders kan. Toch is het produceren van de Setsuna echt handwerk. Het is op dit moment zeker nog geen auto die in productie wordt genomen. Maar wie weet rijden we over 20, 30 of 40 jaar wel allemaal in een auto van Japans cederhout. Het zal zeker een verbetering zijn voor het straatbeeld.