U
h
Z

Zakelijke auto verkopen

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Zakelijke auto verkopen

Krijg snel een bod binnen

Auto verkoop sites

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

 

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Ikwilvanmijnautoaf.nl is onze favoriete keuze als jij snel je auto wilt verkopen. Wie heeft de reclame van dit bedrijf nog niet gezien? Niet voor niks is deze aanbieder de beste keuze van 2020!

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen caravan etc.

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto's en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen andere voertuigen
- Minder bekend in Nederland

Wijkopenautos.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Wijkopenautos.nl is een grote speler in Europe met de focus op België, Nederland en Duitsland. Wijkopenautos heeft een dealernetwerk van 10.000+ garages en koopt diverse soorten auto's. Via deze aanbieder krijg je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op je auto.

Wijkopenautos.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Koopt alleen auto's
- Geen auto's ouder dan 15 jaar oud

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto's is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto's te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto's verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
- Kosten aan verbonden
- Vreemde aan de deur
- Duurt lang voordat verkocht is

Hoe werkt een zakelijke auto verkopen?

Het rijden in een zakelijke auto is voordelig omdat er bij de aanschaf geen BTW moet worden betaald. Dit scheelt een mooi bedrag en hoeft er verder ook geen BTW te worden betaald op alle gemaakte kosten (onderhoud en reparatie) van de auto. Overigens is deze regeling alleen geldig voor auto’s die uitsluitend voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Indien er privé gebruik bij komt kijken zal er over dat gedeelte wel BTW betaald dienen te worden.

Wanneer bij de aankoop van de zakelijke auto er geen aftrek van BTW heeft plaatsgevonden hoeft er niet opnieuw BTW betaald te worden over het verkoopbedrag. De voordelen van zo een zakelijke auto kunnen natuurlijk niet overgedragen worden op een nieuwe eigenaar. Het zakelijk gebruik is immers aan jou toegekend en zal er bij verkoop van de auto alsnog een bedrag aan BTW betaald dienen te worden.

Zakelijke auto verkopen aan partner of particulier

Elke auto is onderhevig aan afschrijving en wanneer je de auto zakelijk naar prive verkopen wilt dan zal er BTW betaald dienen te worden over de restwaarde van de auto. Het zou oneerlijk naar de nieuwe eigenaar zijn om de belasting over de cataloguswaarde te moeten betalen. Bovendien is de auto na het afschrijven soms minder waard dan het te betalen bedrag aan BTW voor een nieuwe auto. De hoogte van de BTW levert soms nogal wat moeilijkheden op, vooral wanneer je het zelf gaat uitvoeren. Er dient namelijk rekening gehouden te worden met de afschrijving en soms ook nog de BPM! De BPM dient wel door de koper betaald te worden en is het alleen van toepassing wanneer het gaat om een auto met een grijs kenteken. Bij verkoop van de zakelijke auto aan een andere ondernemer zal de rest BPM gewoon overgenomen kunnen worden en hoeft die dus niet gelijk betaald te worden door de koper. Wanneer jij dus de auto van de zaak verkopen wilt zal er rekening moeten worden gehouden met bijkomende BPM kosten.

Vergeet nooit om de BTW af te dragen aan de Belastingdienst bij de verkoop van jouw zakelijke auto. Gewoonlijk wordt het bedrag berekend over de verkoopprijs van de auto en is die op zich weer afhankelijk van de afschrijving. Overigens wordt de BTW betaald over het verkoopbedrag waar de rest BPM eerst van afgetrokken is. Dit kan in sommige gevallen voor een aardig verschil zorgen.

Autoverkoopsites.com - Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend