AutoVerkoopSites.com

Wil jij graag een passende autoverzekering afsluiten?

26 februari 2024, Algemeen

Iedereen die een auto heeft en daarmee op de openbare weg wil rijden, moet een autoverzekering afsluiten. Toch is het niet zo dat je iedere verzekering kunt kiezen die je maar kunt vinden. Het is namelijk ook belangrijk dat je kijkt of de verzekering die je op het oog hebt voor je auto, ook bij je wagen past. Je wilt namelijk voorkomen dat je een polis afsluit die weliswaar heel voordelig is, maar waar je niets aan hebt. Ook is het niet prettig dat je heel veel betaalt voor een premie die veel meer biedt dan je auto eigenlijk nodig heeft. Het is dus de kunst om een polis samen te stellen die aansluit bij je auto. Hoe je dit doet, laten we je graag zien. Je zult zien dat wanneer je deze stappen volgt, je in een mum van tijd een autoverzekering hebt gevonden die precies datgene biedt wat je nodig hebt.

Waar te beginnen als je een verzekering voor je auto zoekt?

Als je begint met zoeken naar een passende autoverzekering, dan kun je vaak de beste deals vinden bij gerenommeerde verzekeraars. Je kunt bijvoorbeeld een auto verzekering Univé nemen. Als je naar de site van deze verzekeraar gaat, zul je zien dat je meerdere opties gepresenteerd krijgt. Dit heeft te maken met de leeftijd van je auto. Een verzekeraar kijkt namelijk niet naar het merk auto dat je hebt, maar naar de leeftijd en dus de waarde van je wagen. Voor nieuwe auto’s geldt dat ze een hogere dagwaarde hebben dan oudere auto’s. Anders gezegd: hoe ouder je wagen is, hoe minder rendabel het wordt om grote schade te laten herstellen. Je verzekeraar houdt hier rekening mee. Vandaar dat je een nieuwe auto uitgebreider zou moeten laten verzekeren dan een oude auto. Loopt deze namelijk schade op, dan is het vaak voordeliger voor je om een andere auto te kopen.

Welke polis past het beste bij jouw auto?

De basisverzekering voor je auto bestaat uit drie opties: voor nieuwe auto’s tot maximaal zes jaar oud, wordt de allrisk-verzekering aangeraden. Met deze polis wordt alle schade vergoed die je opgelopen hebt, ook wanneer deze veroorzaakt is door een ongeluk waar jij verantwoordelijk voor was. Ga je je autoverzekering berekenen dan zul je zien dat dit de hoogste premie met zich meebrengt, maar je bent dan ook tegen vrijwel alle schadeposten verzekerd. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud? Dan is het beter om de WA+ Beperkt Casco verzekering af te sluiten. Deze premie dekt heel veel schade, maar niet die schade die je opgelopen hebt als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk. Schade ontstaan door brand, diefstal of een aanrijding met een loslopend dier wordt wel betaald. Tot slot is er de WA-verzekering. Deze wordt aangeraden voor auto’s van negen jaar en ouder. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke verplichting en kun je anderen schadeloos stellen.

Vergeet niet om de puntjes op de i te zetten met extra polissen

Hoe beter je erin slaagt om een verzekering samen te stellen die bij je wagen past, hoe meer profijt je van je polis zult hebben. Kijk daarom altijd even welke extra verzekeringen je nog kunt toevoegen. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel aantrekkelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Met dit pakket kun je altijd een monteur laten komen wanneer je auto diensten weigert. De monteur zal kijken wat het probleem is en het (indien mogelijk) verhelpen. Lukt dit niet? Dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo weet je zeker dat je je rit niet hoeft te staken. Kijk op de site van je verzekeraar voor meer info.