AutoVerkoopSites.com

Voordelen auto verkopen via Marktplaats

10 april 2016, Blog

Als je jouw auto wilt verkopen dan is het plaatsen van een advertentie op Marktplaats een van de mogelijkheden die je kunt benutten. Markplaats heeft dagelijks duizenden bezoekers en geld al jaren als ’s lands grootste online verkoopplatform. Er kleven vele voordelen aan het verkopen van jouw auto via Marktplaats. Je kunt jouw eigen foto’s uploaden, zelf jouw advertentie samenstellen en van tekst voorzien en als het om een auto gaat die erg gewild is, zullen vele mensen de advertentie bekijken. Verkopen van de auto via Marktplaats kent vele voordelen boven mond-op-mond reclame.

Hou de verkoop van jouw auto zelf in de hand

Als je een advertentie plaatst op Marktplaats om jouw auto te verkopen vergroot je aanzienlijk het bereik van jouw aanbieding. Liefhebbers, geïnteresseerden, auto dealers en inkopers struinen dagelijks Marktplaats af op zoek naar een nieuwe aanwinst. Door een advertentie te plaatsen op Marktplaats stel je anderen in staat een bod uit te brengen op jouw auto. Op deze manier kom je te weten wat mensen bereid zijn om uit te geven aan de auto die jij aanbiedt. Tevens heb je hiermee de verkoop van jouw auto zelf in de hand.

Laat mensen bieden en hanteer een scherpe prijs

Alvorens jij jouw auto te koop aanbiedt op Marktplaats kun je via sites als autoverleden.nl de dagwaarde van jouw auto laten bepalen. De berekening van deze waarde kun je meenemen in de bepaling van de vraagprijs van jouw auto. Als je bij Marktplaats een bepaald bedrag instelt vanaf waar het bieden reëel is, voorkom je dat je jouw auto verkoopt tegen een bodemprijs. Bekijk ook de prijzen die andere bieders hanteren voor dezelfde auto en kies aan de hand van deze informatie een strategisch verkooppositie. Door op deze manier een scherpe prijs te hanteren voor jouw auto, voorkom je ook dat je de auto wegdoet tegen een prijs waar je zelf niet achter staat of ontevreden over bent.

 Houd jouw aanbieding up to date via Marktplaats

Door een auto te verkopen via Marktplaats heb je meer ruimte en speling om een deal te doen die goed voelt voor beide partijen. Je hebt zicht op of jouw auto goed in de markt ligt. Als de advertentie veroudert, kun je de advertentie tegen vergoeding weer bovenaan de verkooppagina laten plaatsen. Op deze manier houd jij jouw aanbieding actueel. Papierwerk en betaling, cash dan wel via internetbankieren, kun je naar believen regelen en je kunt telefonisch of per email benaderd worden door potentiële kopers. Zodra jij jouw auto hebt verkocht, verwijder je de advertentie van Marktplaats.