U
h
Z

Inruilwaarde auto

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Auto verkopen

Krijg snel een bod binnen

Auto verkoop sites

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

 

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Ikwilvanmijnautoaf.nl is onze favoriete keuze als jij snel je auto wilt verkopen. Wie heeft de reclame van dit bedrijf nog niet gezien? Niet voor niks is deze aanbieder de beste keuze van 2020!

 

Ikwilvanmijnautoaf.nl

 

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen caravan etc.

 

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto's en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

 

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen andere voertuigen
- Minder bekend in Nederland

Wijkopenautos.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Wijkopenautos.nl is een grote speler in Europe met de focus op België, Nederland en Duitsland. Wijkopenautos heeft een dealernetwerk van 10.000+ garages en koopt diverse soorten auto's. Via deze aanbieder krijg je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op je auto.

 

Wijkopenautos.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Koopt alleen auto's
- Geen auto's ouder dan 15 jaar oud

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto's is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto's te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto's verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

 

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
- Kosten aan verbonden
- Vreemde aan de deur
- Duurt lang voordat verkocht is

Naast verkoop van de auto, is het inruilen ook een populaire manier om de auto snel kwijt te raken. Het is voor velen de snelste manier om niet alleen de auto kwijt te raken, maar gelijk ook over een startkapitaal te beschikken voor de aanschaf van een andere auto. De rode draad bij dit alles is de inruilwaarde en vormt dat nogal eens een felle punt van discussie tussen de betrokken partijen.

Verwar de inruilwaarde niet met de verkoopprijs

Vaak wordt nog de vergissing begaan door de inruilwaarde even hoog te willen stellen als de verkoopprijs van zo een auto. De verkoopprijzen zijn inderdaad hoger dan wat er geboden wordt voor de auto bij het inruilen, maar is dat wel te begrijpen. Zo een autobedrijf is nog altijd commercieel bezig en is winst zeker een belangrijk oogmerk. Ook zullen de operationele kosten uit de verkoopprijzen gehaald moeten worden. Om de inruilwaarde te bepalen maakt men daarom ook gebruik van speciale berekeningsmethodes die op een objectieve wijze de initiële waarde zal bepalen. Die zal wel dichtbij de marktwaarde liggen en wordt aan de hand daarvan de inruilwaarde afgeleid. Zo weet het bedrijf zeker dat de er nog een winst te behalen valt uit de auto. na het inruilen ligt het risico namelijk helemaal bij het autobedrijf en moet dat natuurlijk niet te hoog oplopen.

Vele factoren beinvloeden de hoogte van het bedrag

Het is eerlijk om aan te geven dat bij het berekenen van de inruilwaarde de auto grondig bekeken zal worden. Het bouwjaar, de kilometerstand en natuurlijk de gehele technische staat zullen allemaal hun rol hebben voor het bepalen van de waarde. Vergeet ook niet te wijzen op bijzonderheden zoals sportvelgen of de aanwezigheid van accessoires die niet gangbaar zijn voor elk model. Alles wat maar kan leiden naar een hogere prijs dient aangehaald te worden. De hoogte van het bedrag dat aangeboden wordt, zal grote verschillen tussen de verschillende autobedrijven vertonen. Het heeft allemaal te maken met de mate van bedrijfsvoering (hoe hoog zijn de operationele kosten) en het winstpercentage waar men aan vasthoudt. Vergelijken van de inruilwaarde is dus wel de moeite waard.

Omdat je bij het inruilen nu verplicht bent een andere auto uit te kiezen uit het assortiment van de autohandelaar, is bij het onderhandelen het soms wel mogelijk om ook op dat punt wat van de prijs vanaf te halen. Alles draagt immers bij aan het financieel voordeel en zal alles afhangen van de wijze waarop er onderhandeld wordt. Laat de auto vooraf aan het inruilen ook netjes schoonmaken en is het beter om de mankementen te laten repareren. Dit zorgt allemaal voor een stevigere positie tijdens het onderhandelen en zal dat terug te zien zijn in de inruilwaarde.

Autoverkoopsites.com - Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend