AutoVerkoopSites.com

Het beste kettingslot voor jouw scooter

27 maart 2017, Blog

Een nieuwe scooter is voor de meeste mensen een flinke investering, wanneer je dagelijks rijdt kies je liever voor goed dan voor goedkoop. Hetzelfde geldt voor het slot, dat moet ook goed zijn, je wilt immers voorkomen dat jouw prachtige scooter gestolen wordt. Je kunt willekeurig online een slot aanschaffen, maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden zoals een onafhankelijk keurmerk. Het ART keurmerk is een onafhankelijk en Nederlands keurmerk waaraan je direct kunt zien of het kettingslot ook werkelijk betrouwbaar is. Koop het beste kettingslot voor jouw scooter, kies voor een ART 4 of ART 5 kettingslot.

Bekijk direct alle kettingsloten bij Scooteronderdelenshop.com, ook met ART keurmerk.

Wat is een kettingslot?

Een kettingslot leg je doorgaans door de spaken of velgen van de wielen van een fiets, scooter of motor. Door de schakels is het een flexibele ketting, de schakels zijn wel solide. Hoewel een kettingslot lijkt op een kabelslot is de opbouw toch behoorlijk verschillend. Bij een kabelslot wordt een harde kern omwikkeld met een soort staaldraad, in praktijk is een kettingslot vaak moeilijker om te kraken. Dit zie je ook aan het keurmerk, je komt nauwelijks kabelsloten tegen met een ART 4 of ART 5 keurmerk. Kettingsloten zijn eenvoudig op te bergen, ze zijn wel zwaarder dan sommige andere sloten. Door de schakels neemt een kettingslot niet zoveel ruimte in beslag, bijvoorbeeld in vergelijking met een beugelslot. Je kunt online goedkoop een kettingslot kopen met een ART keurmerk.

Waar staat de ART rating voor?

Stichting ART is een samenwerkingsverband tussen de ANWB, de BOVAG, de RAI en diverse verzekeraars die de veiligheid van tweewielers willen verbeteren. Hoewel het niet verplicht is om een fietsslot te laten keuren geeft het wel een indicatie van het slot. Stichting ART voert de volgende diensten uit:

  • Er worden eisen opgesteld voor de mechanische beveiliging van tweewielers.
  • Ze testen sloten die worden aangeboden ter keuring, de fabrikant kiest er zelf voor om dit te doen.
  • Na het testen wordt er een certificaat uitgegeven op basis van vijf sterren waarbij meer sterren een hogere kwaliteit vertegenwoordigd.
  • Het doel is het bevorderen van het gebruik van kwalitatief hoogstaande producten.

ART sloten worden onder andere verkocht via de webshop van Scooteronderdelenshop.com.

Wat zijn de verschillen tussen ART sterren?

Hoe meer sterren hoe langer het duurt om een slot te kraken. Een kabelslot met ART 1 keurmerk is bijvoorbeeld eenvoudiger open te breken dan een kettingslot met een ART 5 keurmerk. Hoewel het de keuze aan jezelf is of je een goedkoop slot gaat kopen met een lage waardering of een duur slot met een hoge waardering, heeft het ook invloed op de verzekering. Je kunt een ART 2 schijfremslot kopen, maar dat is niet optimaal geschikt voor scooters, de verzekeraar zal dit bij diefstal niet accepteren. Je kunt beter een ART 4 of zelfs ART 5 slot aanschaffen, dat wordt wel geaccepteerd.

Waar kan ik een ART 4 slot kopen?

Je kunt online goedkoop een gekeurd nieuw ART slot kopen bij Scooteronderdelenshop.com, kijk direct in de webshop voor de complete selectie.