AutoVerkoopSites.com

Het beste halen uit je auto online verkopen

24 januari 2018, Blog

Ben je toe aan een nieuwe auto, dan kun je er voor kiezen om je huidige auto in te ruilen bij de garage. Voordeel is dat je snel van je oude auto af bent. Wanneer je echter wil dat je auto het maximaal haalbare bedrag oplevert, dan kun je beter de auto zelf gaan verkopen. Online de auto verkopen is een heel goede manier, maar hoe haal je hier nu het beste uit?

Alles draait om vertrouwen en de prijs

Het probleem bij dingen online kopen en verkopen is vaak het gebrek aan vertrouwen. Mensen zijn te vaak opgelicht waardoor er al vaak een flinke mate van wantrouwen aanwezig is. Wek dan ook vertrouwen door je niet te richten op wat jij denkt dat kopers zoeken in een auto, maar wees eerlijk. Noem dan ook eventuele gebreken. Mensen willen liever een auto die helemaal in orde is met een schappelijke prijs, maar er zijn ook genoeg liefhebbers die het geen probleem vinden als een auto enkele gebreken heeft. Pas de prijs aan op de staat van de auto. Er zijn online websites waar je gegevens zoals merk, model en bouwjaar kunt invullen om een idee te krijgen van de prijs die je voor de auto kunt vragen. Zet niet te hoog in, want dan schrik je mensen af. Zet ook zeker niet te laag in, maar laat ruimte open voor onderhandelen.

Hoe pak je het nu aan?

Eerlijkheid duurt het langst. Dat geldt zeker voor het online verkopen van je auto. Wees dan ook eerlijk en volledig in de beschrijving van je auto. Dit voorkomt teleurgestelde mensen die ‘voor niets’ bij je auto zijn komen kijken. Benoem dan ook punten zoals of er in de auto is gerookt, of er huisdieren in vervoerd zijn (denk aan allergieën), krassen en deuken en of er een ongeval met de auto is geweest. Door volledig te zijn, trek je alleen de juiste doelgroep aan en ontstaan er tijdens de bezichtiging of na aankoop geen overbodige discussies. Maak je auto goed schoon, van binnen en van buiten en vergeet vooral de velgen niet. Een vieze auto zal minder snel verkocht worden. Zorg er ook voor dat je auto lekker fris ruikt van binnen. Probeer eventuele krasse en roestplekken bij te werken, maar verzwijg ze niet! Zodra je foto’s gaat plaatsen, plaats dan de foto’s van de auto uit diverse hoeken als eerste. Deze zogenaamde klassieke foto’s nodigen mensen het meest uit om de auto verder te bekijken. Maak ook een foto van de kilometerstand voor het vertrouwen en eventuele speciale kenmerken en opties van de auto.

Beleggen met de opbrengsten

Iedereen kan beleggen, zeker wanneer je gebruik maakt van simulated forex trading. Beleg bijvoorbeeld de opbrengst van je pas verkochte auto om mogelijk meer rendement uit de opbrengsten te halen. Maar wat is beleggen nu eigenlijk en wat is het belang van simulatie software? Kort gezegd koop je bij beleggen producten waarbij je het doel hebt om deze op een later moment met winst weer te verkopen. De meest traditionele vorm van beleggen is het kopen van aandelen. Door op het juiste moment weer te gaan verkopen, kun je aanzienlijk meer rendement uit je geld halen dan wanneer je spaart. Beleggen gaat wel met een zeker risico gepaard. Beleggen wordt door sommigen met gokken vergeleken, maar dat is zeker niet waar. Het gebruik van simulatie software kan je helpen om inzicht te krijgen in de wereld van beleggen waardoor je er een handigheidje in krijgt. Ga je met de opbrengst van je auto beleggen, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst behalen. Oefen dan ook eerst met de simulatiesoftware.

De auto is verkocht

Het zal zonder twijfel goed voelen wanneer je je auto eenmaal online verkocht hebt. Voordat je gaat nadenken over het beleggen van de opbrengsten van je auto, zal je eerst de auto van je naam af moeten halen. Dit doe je door de auto op naam te zetten van de nieuwe eigenaar. Voor overschrijving op naam heb je het overschrijvingsbewijs, of de tenaamstellingscode bij het nieuwe kentekenbewijs, nodig. Het advies is om samen met de nieuwe eigenaar naar het kentekenloket te gaan. In dit geval heb je zicht op het feit dat de overschrijving daadwerkelijk plaatsvindt. Nog belangrijker is dat je nu direct over het vrijwaringsbewijs beschikt. Met het verkrijgen van het vrijwaringsbewijs beschik je namelijk over bewijs dat het voertuig van je naam af is. Bewaar dit bewijs goed. Vanaf dit moment ben je namelijk niet meer verantwoordelijk voor het betalen van de wegenbelasting en eventueel veroorzaakte boetes vanaf het moment van de wijziging van de tenaamstelling. Ook kun je met het vrijwaringsbewijs de door jou afgesloten autoverzekering beëindigen. Er zijn kosten verbonden aan het overschrijven op naam, maar het is gebruikelijk dat de nieuwe eigenaar deze betaalt.