Bedrijfsauto verkopen

Eenvoudig een bedrijfsauto verkopen? Dat kan natuurlijk ook. Diverse auto opkoop partijen hebben hier interesse in. Bekijk hieronder de verschillende opties om een bedrijfsauto eenvoudig en snel te verkopen waardoor je binnen enkele werkdagen het geld binnen hebt.

Snel bedrijfsauto verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Het hebben van betrouwbaar vervoer is van primair belang voor een bedrijf. Gelukkig kan een bedrijfsauto in die behoefte voorzien en zijn er bovendien ook nog heel wat voordelen aan het gebruik en de aankoop van een bedrijfsauto. Zo hoeft er voor een nieuwe bedrijfsauto geen BPM betaalt te worden. Zelfs bij de import van een tweedehandse bedrijfsauto hoeft er geen BPM betaalt te worden. Er zijn door de Overheid dus speciale maatregelen getroffen om hiermee bedrijven tegemoet te komen en omdat bedrijven ook nog op hun andere bedrijfsactiviteiten belasting betalen. Bij een bedrijfsauto verkopen is het daarom ook heel belangrijk om na te gaan wie de potentiële koper is.

Een particuliere koper dient alsnog het BPM te betalen

Omdat het bedrijf geen BPM op de auto heeft betaalt om zo het bedrijf ook te stimuleren betekent dat ook dat een particuliere koper alsnog het BPM zal moeten betalen. Over de hoogte ervan zal er een berekening moeten worden gemaakt waarbij er liever een professional zal worden aangetrokken. Een particulier heeft namelijk niet dezelfde lasten als een bedrijf en komt de BPM-vrijwaring te vervallen. Bij de verkoop dien je als bedrijf zeker dit aan te halen bij een particuliere koper omdat de BPM nog eens wat aardig kan bijtikken. Door van te voren de berekening te laten uitvoeren kun je beide bedragen (verkoop en BPM) naast elkaar leggen en kom je als bedrijf ook op zo een manier eerlijk over.

Natuurlijk is verkoop aan een ander bedrijf minder ingewikkeld en zal alleen de vraagprijs moeten worden betaald. De kans is echter klein dat een ander bedrijf de auto zal willen overkopen. Bedrijfsauto’s hebben namelijk vaker wel heel veel kilometers gereden en zoeken bedrijven juist naar auto’s die relatief jong zijn (weinig gereden) en dus ook minder snel defect kunnen raken. Bij opheffing van het bedrijf kunnen er zich echter wel heel wat bedrijven aanmelden als belangstellenden omdat de auto’s dan vaker niet “uitgereden” zijn. Verkoop rechtstreeks aan een bedrijf levert namelijk het grootste prijsvoordeel op.

Voor een snelle verkoop zijn er altijd nog opkoopbedrijven

Bedrijfsauto’s zijn ook heel erg gevraagd in het buitenland. Zelfs een auto met een hoge kilometerstand is geen probleem omdat die, mits goed onderhouden, nog vele jaren mee kan gaan. Hetzelfde geldt voor een defecte auto verkopen of een kapotte auto verkopen bijvoorbeeld. De aankoop van een tweedehandse bedrijfsauto komt in veel landen in het buitenland ook voordeliger uit dan een nieuwe. Vele bedrijven hebben zich daarom ook in gespecialiseerd in het opkopen van bedrijfsauto’s. Het maakt zelfs niet uit of het gaat om defecte of afgekeurde voertuigen. De aangeboden prijs kan wel eens verschillen met die van een particuliere koper, maar zorgen ze er wel voor dat al het papierwerk door hun wordt geregeld. Zo raak je nooit kostbare tijd kwijt en kunnen de bedrijfsactiviteiten normaal voortgang vinden. Ook het afhalen van de bedrijfsauto vindt door hun plaats en worden alle betalingen ook keurig op tijd verricht.

Bij een bedrijfsauto verkopen dien je in het geval van een verkoop aan een particulier zeker ook op de hoogte te zijn van het BPM bedrag dat erbij betaalt gaat dienen te worden. Verkoop aan een ander bedrijf of een opkoper levert dit probleem echter niet op.

(Visited 85 times, 1 visits today)