U
h
Z

Sloopauto verkopen

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Sloopauto verkopen

Ontdek de waarde

Icontje trust

icontje

Icontje trust

icontje

Icontje trust

icontje

Icontje trust

icontje

Een auto als sloopauto verkopen doe je doorgaans wanneer de auto niet meer kan worden hersteld. Maar soms is er maar een kleine reparatie nodig om de auto weer in een goed rijdende staat te krijgen, maar is het als eigenaar niet meer aantrekkelijk om die investering te plegen. Ook kan de auto technisch in een heel goede staat verkeren en heeft de eigenaar de auto wel laten verwaarlozen. Uiteindelijk wordt dan het besluit genomen een auto als sloopauto verkopen, om gewoon van de auto af te zijn. Ook een schadeauto kan als sloop worden aangeboden, ook wanneer het mogelijk is de schade weer te repareren. 

Wat is mijn sloopauto waard?

Elke auto heeft wel wat bruikbare onderdelen, hoe oud of verwaarloosd het nog wel mag zijn. Het is wel belangrijk voor het bepalen van de prijs dat je op de hoogte moet zijn van de waarde van betreffende onderdelen. Een handige tip voordat je over gaat tot het sloop auto verkopen is om even bij een sloperij langs te gaan en te vragen wat de waarde is van deze onderdelen. Je kunt hierdoor een scherpe prijs voor jouw sloopauto vragen wanneer je de sloop auto verkopen gaat en er ook direct voor zorgen dat men niet te veel op de prijs zal afdingen. Dit zorgt voor een sterkere positie wanneer jij jouw sloopauto aanbieden gaat.

Degene die de auto wilt kopen is zo goed als zeker wel op de hoogte van de waarde ervan en kun je die met de feiten confronteren om de prijs zo hoog mogelijk te houden. Wees natuurlijk wel altijd bereid om wat water in de wijn te doen omdat een onderdeel van de sloop anders voordeliger uitkomt. Maar natuurlijk kun je auto ook gewoon aan een sloperij verkopen.

Daarbij hanteer je gewoon dezelfde werkwijze als bij dat van het particulier verkopen. De prijs die je van een autosloperij krijgt is wel zeker lager omdat er tijdens het auto verkoop aan sloop door de sloperij gemaakte kosten zijn (arbeid voor de sloop, opslag) en natuurlijk de winst nog uit moet zien te halen. Je bent echter bij een sloperij wel heel snel geholpen en scheelt dat zeker wel heel wat van jouw kostbare tijd. Ook hier is het beter eerst een offerte aan te vragen van verschillende sloperijen. De hoogste prijs krijg je doorgaans bij een auto verkopen sloop sloperij welke zich heeft gespecialiseerd in het betreft merk van de sloopauto.

Sloopauto inkoop

Omdat een sloopauto vaker nog helemaal compleet is en alleen wat technische mankementen vertoond is het voor een garage aantrekkelijk die over te kopen en weer rijklaar te maken. Omdat alle reparaties door hun zelf worden verricht en de onderdelen vaker ook nog in voorraad zijn zullen de kosten voor reparatie veel lager uitvallen. Een voordelig ingekochte sloopauto zal dus zeker met een mooie winst kunnen worden doorverkocht nadat de auto weer is opgeknapt.

Niet alleen garages zullen belangstelling hebben om zo een sloopauto te kopen, maar zullen er zeker ook particulieren zijn die de auto willen herstellen en meestal zelf erin willen rondrijden. Deze vallen onder de categorie doe-het-zelfers en hebben zij vaker al ruime ervaring om auto’s van soortgelijke modellen te repareren. Vaker gebruiken mensen een sloopauto ook om als donor te dienen voor een soortgelijke auto die zij hebben liggen in de garage en rijdend willen houden.

Zorg er in elk geval ervoor dat het papierwerk altijd in orde is. Een auto waarvan de papieren kwijt zijn zal immers niet meer zoveel opleveren. Als laatste dien je bij het sloopauto verkopen van de auto voor sloop altijd een vrijwaringsbewijs te laten tekenen. Met dit bewijs wordt duidelijk dat jij niet meer verantwoordelijk bent voor ongelukken die door de auto op de openbare weg worden veroorzaakt. Deze krijg je doorgaans van sloperij van de de auto verkopen aan sloperij waar jij de auto aan verkocht hebt.

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Max

Designer

Erg handig mijn auto snel verkocht, dank hiervoor!

Max

Designer

Erg handig mijn auto snel verkocht, dank hiervoor!

Max

Designer

Erg handig mijn auto snel verkocht, dank hiervoor!

Content vlak 2